Kantoor Achten | VAPZ: Onmisbaar voor zelfstandigen!
16008
post-template-default,single,single-post,postid-16008,single-format-standard,multiple-domain-kantoorbocholt-be,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

VAPZ: Onmisbaar voor zelfstandigen!

28 sep VAPZ: Onmisbaar voor zelfstandigen!

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen: Begin er op tijd mee!Wist u dat een gepensioneerd zelfstandige gemiddeld maar €1.000 per maand ontvangt? Uiteraard is dat niet genoeg om comfortabel van te leven tijdens uw pensioen. Daarom is het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen een interessante oplossing! Met een VAPZ kunt u uw wettelijk pensioen namelijk zelf aanvullen en geniet u bovendien van verschillende sociale en fiscale voordelen.*

Uw stortingen in een VAPZ kunnen aanzien worden als beroepskost, welke 100% aftrekbaar zijn. Hiervoor moet wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden.* Hoeveel dus exact uw belastingsbesparing bedraagt, hangt af van het marginaal tarief waarin u valt. Dit marginaal tarief wordt bepaald door de hoogte van uw inkomsten. Bovenop dit fiscale voordeel, geniet u echter ook nog van een vermindering in de sociale zekerheidsbijdrage voor één van de volgende jaren. U geniet hier dus van een dubbel voordeel!

Deze vorm van pensioensparen is uiteraard interessant voor alle zelfstandigen in hoofdberoep, maar wist u dat u ook als zelfstandige in bijberoep gebruik kunt maken van VAPZ? De voorwaarde hier is wel dat de sociale bijdragen die u betaalt gelijkwaardig zijn aan die van een zelfstandige in hoofdberoep. Ook als meewerkende echtgeno(o)t(e) in het maxistatuut komt u in aanmerking om een VAPZ af te sluiten. Belangrijk om te weten: starters in bijberoep komen niet in aanmerking!

TIP: Begin zo vroeg mogelijk te sparen voor uw pensioen. Door de interesten op interesten loont het namelijk absoluut de moeite om een paar jaar eerder te beginnen.

* Voor meer informatie over de voorwaarden voor beroepskosten, hoeveel u kunt besparen op uw belastingen en van welke voordelen u zou kunnen genieten, nodigen we u graag uit om een afspraak met één van onze medewerkers te maken. In dit gesprek overlopen wij dan samen uw persoonlijke situatie en lichten we toe welke voordelen op u van toepassing zijn zodat u het maximale uit uw VAPZ kunt halen.  

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.