Kantoor Achten | Sla munt uit de dure euro!
15961
post-template-default,single,single-post,postid-15961,single-format-standard,multiple-domain-kantoorbocholt-be,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Sla munt uit de dure euro!

19 mei Sla munt uit de dure euro!

In De Tijd stond onlangs een interessant artikel over beleggen in vreemde munten. Wij geven u hier graag een samenvatting van de belangrijkste punten uit het artikel.

Momenteel is onder andere de Amerikaanse dollar gedaald ten opzichte van de euro, waardoor het nu zeker de moeite loont om de beleggen in dollars. Maar ook de hogere Amerikaanse obligaties geven aan dat nu de tijd rijp is om hierin te investeren: Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar geven momenteel een rendement van 1,75%. Als je dit vergelijkt Belgische (0,57%) en Duitse (0,14%) staatsobligaties, is het voordeel al snel duidelijk.

Het is ook niet enkel de Amerikaanse dollar die nu aantrekkelijk is om in te beleggen, ook Noorse Kronen zijn momenteel de overweging waard. Dit komt door de hogere rente en het herstel van de olieprijs (Noorwegen is immers een belangrijke producent op vlak van olie). In Noorwegen geven staatsobligaties met dezelfde looptijd als hierboven daarenboven een mooi rendement van 1,32%.

Dan is er nog een aantrekkelijke munt die u misschien niet in dit lijstje had verwacht: de Mexicaanse peso. Mexico is namelijk ook een grote speler in de olie-industrie die een duidelijk voordeel hebben gehad van het prijsherstel van de olie. Mexicaanse staatsobligaties op 10 jaar brengen dan ook een mooi rendement op van 5,9%!

Andere munten waarin analisten potentieel zien, zijn de Canadese dollar, de Nieuw-Zeelandse dollar en de Japanse yen. Deze laatste heeft echter wel nog altijd een negatief rendement op de staatsobligaties, maar heeft zeker potentieel door de sterke groei. Beleggen in obligaties met rendementen onder nul is vanzelfsprekend wel te vermijden.

Andere munten waar u ook best uw handen af houdt, zijn de Britse pond en de Turkse lira, aldus de analisten.

Indien u interesse heeft om te beleggen in buitenlandse munten zoals degenen die we hierboven opgesomd hebben, mag u ons altijd even bellen voor een afspraak. Dan kunnen we samen met u kijken welke mogelijkheden er zijn om hierin te beleggen, maar natuurlijk ook wat de eventuele risico’s zijn en of het in uw portefeuille past. Want wij maken ons sterk om samen met u een portefeuille op te bouwen die perfect aansluit bij uw situatie, uw wensen en uw behoeftes.

U kan ons telefonisch bereiken op 089 46 46 06 tijdens de kantooruren.

 

 

(Bron: De Tijd, zaterdag 7 mei 2016, pagina 1 van bijlage “Beleggen”)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.