Kantoor Achten | Omzetting Pricos pensioenspaarfondsen naar Crelan Pension Fund
16040
post-template-default,single,single-post,postid-16040,single-format-standard,multiple-domain-kantoorbocholt-be,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Omzetting Pricos pensioenspaarfondsen naar Crelan Pension Fund

10 okt Omzetting Pricos pensioenspaarfondsen naar Crelan Pension Fund

In de loop van deze maand zal de samenwerking tussen Crelan en KBC Asset Management stopgezet worden wat betreft de verkoop van pensioenspaarfonden Pricos en Pricos Defensive. Klanten die dus nog een Pricos pensioenspaarfonds hebben, zullen bijgevolg niet meer kunnen bijstorten.

Indien u nog een Pricos pensioenspaarfonds heeft, is het dus heel belangrijk om een afspraak op ons kantoor te maken. Enkel door over te stappen naar het Crelan Pension Fund, kunnen wij ervoor zorgen dat u verder kunt sparen voor uw pensioen. Ook indien u wilt blijven genieten van het fiscaal voordeel, is het belangrijk om de overstap nog voor het einde van het jaar te maken.

Bovendien heeft het Crelan Pension Fund maar liefst drie verschillende compartimenten, zodat we dit nog beter kunnen afstemmen op uw behoefte en situatie.

Om het voor u wat duidelijker te maken, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest voorkomende vragen en bijhorende antwoorden. Voor andere vragen staan wij natuurlijk altijd tot uw beschikking.

 • Is het verplicht om over te stappen naar het Crelan Pension Fund?
  Nee, het is niet verplicht. U zult echter niet meer kunnen bijstorten in uw Pricos pensioenfonds omdat de samenwerking tussen Crelan en KBC Asset Management stopgezet is.
 • Is mijn fiscaal attest nog geldig als ik overstap?
  Jazeker, het fiscaal attest vermeld enkel de stortingen die u gedaan heeft in uw pensioenspaarfonds. De achterliggende fondsen zijn hierbij niet van belang.
 • Is het gratis om over te stappen naar het Crelan Pension Fund?
  Ja, hier worden geen kosten voor aangerekend. Bovendien bedragen de instapkosten voor elke storting bij het Crelan Pension Fund 2% in plaats van 3% bij uw Pricos fonds. In principe wordt het voor u dus zelfs goedkoper!
 • Moet ik mijn automatische spaaropdracht aanpassen als ik wil overstappen?
  Nee, dit is niet nodig. De bestaande spaaropdracht kan gewoon blijven doorgaan, aangezien het rekeningnummer van de pensioenspaarrekening niet verandert.
 • Hoe weet ik welke van de drie compartimenten ik moet kiezen?
  Wanneer u langskomt op kantoor, vullen we samen een vragenlijst in over uw risicobereidheid. Op basis van uw antwoorden kunnen wij dan afleiden welk compartiment het beste bij uw behoefte en situatie past.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.