Kantoor Achten | Kleingeld in uw spaarvarken? Pot het niet (te lang) op!
16395
post-template-default,single,single-post,postid-16395,single-format-standard,multiple-domain-kantoorbocholt-be,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive
 

Kleingeld in uw spaarvarken? Pot het niet (te lang) op!

Pot uw kleingeld niet te lang op! | Kantoor Bocholt

29 jun Kleingeld in uw spaarvarken? Pot het niet (te lang) op!

business-money-pink-coinsIn veel huishoudens durft kleingeld nog wel eens rond te slingeren: in broekzakken, in de wasmachine, op het aanrecht, in de auto, op het nachtkastje,… Veel mensen hebben dan ook wel ergens in huis een spaarvarkentje staan om al dat kleingeld in te verzamelen. Maar (veel) kleingeld in één keer binnenbrengen bij de bank, wordt steeds moeilijker.

Om u toch van uw kleingeld af te helpen, hebben wij enkele alternatieven verzameld:

 

 

 • Bewaar het voor de automaat!
  Broodautomaten, frisdrankautomaten, bloemenautomaten,… Er zijn genoeg opties om uw kleingeld in kwijt te kunnen.
 • Doneer het!
  De Rospot van Kom Op Tegen Kanker is heel erg blij met jouw rosse centjes. Ook tijdens bijvoorbeeld de Think Pink acties kan je kleingeld doneren in ruil voor een lintje. En zo zijn er nog een heleboel goede doelen waar jij van je kleingeld af kunt in ruil voor een goed gevoel 😉
 • Ga naar de markt!
  Hoewel dat er steeds meer marktkramers zijn waarbij je ook met de kaart kunt betalen, is cash geld nog steeds een belangrijk betaalmiddel op de markt. Zeker kleinere aankopen bijvoorbeeld bij de groenteboer lenen zich erg goed om je kleingeld uit te geven! Ook de bakker is een goede plaats om je kleingeld op te gebruiken.
 • Ga er eentje (of meer) drinken op café!
  Op café is het nog niet altijd ingeburgerd om met de kaart te betalen. Ga dus met een paar vrienden op het terras zitten en bestel een frisse pint/lekker wijntje/verkoelende cola/warme koffie of waar je ook zin in hebt!
 • Geef het cadeau!
  Verjaardag, bruiloft, babyborrel,… in het verschiet? Wees creatief met je kleingeld! In plaats van enkel briefgeld te geven, kan je ook een grappig en/of verrassend cadeau geven door kleingeld op een originele manier in te pakken. Presenteer het op een mooie manier om maak er een heuse uitdaging van door het zodanig in te pakken dat de ontvanger er wel een tijdje zoet mee is om alles uit te pakken. Zoek eens online naar inspiratie, er zijn talloze ideeën te vinden, zowel voor briefgeld als voor kleingeld.
 • Geef het als zakgeld of in ruil voor klusjes aan je kinderen/kleinkinderen/petekinderen/buurkinderen/…
  Kinderen met geld leren omgaan? Begin niet te groot en laat ze eerst oefenen met kleingeld. Maandelijks zakgeld, of misschien in ruil voor klusjes? Een euro om de auto te poetsen, 50 cent om de keuken te stofzuigen,…
 • Verzamel het!
  Heb jij al alle verschillende munten van alle verschillende eurolanden? Elke land heeft op de achterkant van zijn munten een andere afbeelding staan, wat erg leuk is voor verzamelaars. Kijk eens tussen je kleingeld van welke verschillende landen jij al munten hebt. Misschien heb je er al heel veel verschillende, misschien moet je nog even sparen om ze allemaal te verzamelen. Als je dubbelen hebt, kan je misschien zelfs ruilen met andere verzamelaars. Ook leuk voor kinderen!
 • Breng het naar de bank!
  Een laatste optie, als je niet erg veel kleingeld hebt, is om het naar de bank te brengen. Maximum 10 rolletjes per keer kunnen we nog op je rekening storten zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Dus als je af en toe een beetje kleingeld binnenbrengt is er geen probleem, maar pot het zeker niet op. Gebruik liever één of meerdere van de tips hierboven en zet je spaarvarken op dieet!
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.